Overzicht.Natalon.DeDuif.GROOT

Nu in het theater

Natalon Kwartet

100 Jaar Simeon Ten Holt

Het Natalon Kwartet bestaat uit de pianisten Petra van Oort, Laura Sandee, Robert Lambermont en Anna van Nieukerken. Petra, Laura en Robert spelen al ruim 20 jaar samen, onder meer onder de vlag van het voormalige Rondane Kwartet. Laura en Anna vormen sinds 2002 een pianoduo. In juni 2022 bundelden de pianisten hun krachten en vormden zij het Natalon Kwartet.

Voor het 100-jarige jubileum van Simeon Ten Holt zal het Natalon Kwartet de stukken ten gehore brengen in de theater- en concertzalen.

Natalon Kwartet

en Robert Lambermont

Robert Lambermont is een Simeon Ten Holt-vertolker van het eerste uur. Hij behoort tot de meest toonaangevende Ten Holt-pianisten van dit moment. Robert leerde Simeon ten Holt kennen via een producent van Radio 4. Er ontstond een vriendschap tussen beide artiesten en Simeon raakte geïnteresseerd in Roberts interpretaties van zijn muziek.

Naast de jaarlijkse concertreeks in De Duif in Amsterdam, speelde het kwartet onder meer in de Ruïnekerk in Bergen, het Moscow International Performing Arts Center in Moskou, het Festival van Vlaanderen in Kortrijk, en het SOU Festival in Tbilisi in Georgië. Ook speelden zij in een speciaal voor de muziek van Simeon ten Holt ontworpen viervleugelpaviljoen van kunstenaar Dré Wapenaar. Samen met het Amstel Quartet voerden zij Incantatie IV uit in een bezetting voor vier vleugels en vier saxofoons.

TROUW - "Intiem, sensueel, minimalisme, een eigenzinnige interpretatie, prachtig samenspel met een oor voor detail tussen Ten Holts grote bogen."

NRC - "Het organische samenspel geeft de herhalingen met subtiele variaties het reliëf dat ze hypnotiserend maakt en boeiend om nauwgezet na te luisteren" 

https://www.natalonkwartet.nl/

Bekijk hier het Natalon Kwartet Live

ruinekerk-negnr-27.medium

Speellijst