Natalon Kwartet

Nu in het theater

Natalon Kwartet

Ode aan Simeon Ten Holt

Het Natalon Kwartet bestaat uit de pianisten Petra van Oort, Laura Sandee, Robert Lambermont en Anna van Nieukerken. Zij brengen een ‘Ode aan Simeon ten Holt’ ten gehore in de theater– en concertzalen.

Robert Lambermont is een Simeon Ten Holt-vertolker van het eerste uur. Mede door Roberts jarenlange vriendschap met Simeon ten Holt, vertolkt het kwartet zijn composities naar de voorkeuren van de componist en blijft hiermee het dichtst bij de bron. Ten Holt noemde Robert Lambermont zelfs een van de warmste pleitbezorgers van zijn muziek. De pianisten gaven regelmatig op zijn uitnodiging concerten en Ten Holt was de hoofdsponsor van hun eerste cd Canto Ostinato. Het Natalon Kwartet is wereldwijd het enige viervleugelkwartet dat meer dan 20 jaar in vaste bezetting alle composities voor meer toetsinstrumenten van Simeon ten Holt uitvoert. Hun integere benadering wordt door kenners geroemd.

Tijdens de jaarlijkse concertreeks in De Duif in Amsterdam wordt behalve de beroemde Canto Ostinato traditiegetrouw ook één van Ten Holts talrijke andere viervleugelwerken geprogrammeerd. Het kwartet speelde onder meer in de Ruïnekerk in Bergen, het Moscow International Performing Arts Center in Moskou, het Festival van Vlaanderen in Kortrijk, het SOU Festival in Tbilisi in Georgië en Caprera Bloemendaal. Ook speelden zij in een speciaal voor de muziek van Simeon ten Holt ontworpen viervleugelpaviljoen van kunstenaar Dré Wapenaar. Samen met het Amstel Quartet voerden zij Incantatie IV uit in een bezetting voor vier vleugels en vier saxofoons.

Een concert met de vier pianisten van het Natalon Kwartet is altijd een bijzondere belevenis. De pianisten gunnen elkaars muzikale ideeën, ruimte en tijd. Beslissingen om door te gaan naar een nieuw idee worden gezamenlijk genomen. Elk concert is weer anders, elk concert is weer een avontuur. De muziek van Simeon ten Holt wordt nog steeds wereldwijd uitgevoerd en heeft veel mensen geboeid door de hypnotiserende werking en tijdloze schoonheid ervan.

Dichterbij de betoverende muziek van Ten Holt kom je niet!

Natalon Kwartet

en Robert Lambermont

Robert Lambermont is een Simeon Ten Holt-vertolker van het eerste uur. Hij behoort tot de meest toonaangevende Ten Holt-pianisten van dit moment. Robert leerde Simeon ten Holt kennen via een producent van Radio 4. Er ontstond een vriendschap tussen beide artiesten en Simeon raakte geïnteresseerd in Roberts interpretaties van zijn muziek.

Naast de jaarlijkse concertreeks in De Duif in Amsterdam, speelde het kwartet onder meer in de Ruïnekerk in Bergen, het Moscow International Performing Arts Center in Moskou, het Festival van Vlaanderen in Kortrijk, en het SOU Festival in Tbilisi in Georgië. Ook speelden zij in een speciaal voor de muziek van Simeon ten Holt ontworpen viervleugelpaviljoen van kunstenaar Dré Wapenaar. Samen met het Amstel Quartet voerden zij Incantatie IV uit in een bezetting voor vier vleugels en vier saxofoons.

TROUW - "Intiem, sensueel, minimalisme, een eigenzinnige interpretatie, prachtig samenspel met een oor voor detail tussen Ten Holts grote bogen."

NRC - "Het organische samenspel geeft de herhalingen met subtiele variaties het reliëf dat ze hypnotiserend maakt en boeiend om nauwgezet na te luisteren" 

https://www.natalonkwartet.nl/

Bekijk hier het Natalon Kwartet Live

Speellijst

Klik hier voor de actuele speellijst en tickets voor Het Natalon Kwartet