Farida laan

Nu in het theater

De Acupuncturiste

Farida Laan was kort danser en lang beeldend kunstenaar. Totdat het statische karakter van papier en canvas, en de beslotenheid van haar atelier haar danig de keel uithingen. Ze zegde haar atelier op, gooide schilderijen weg. Nu brengt ze haar absurdistische universum op het podium.

Zij won met haar eerste voorstelling De Assistent de Shaffy Cheque 2021 op het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Met haar tweede voorstelling De Acupuncturiste brengt ze een absurdistisch-fetisjistische methode om de wreedheid van het lot te vergeten.

Farida Laan

Jury AKF (over De Assistent): “Een bevreemdende voorstelling met prachtig taalgebruik dat samenvalt met de unieke bewegingen van Farida.”

NRC: “Poetisch geladen storytelling. Farida Laan verraste met volvette metaforen, en in roomboter gebraden beelden, waarmee ze een waterval aan buitenissige personages in haar verhaal beschreef.”

Parool: “Meta-absurdistisch.”
“Laan is enigszins te vergelijken met Kamagurka, maar biedt de toeschouwer nog minder houvast.”
“Intrigerende mix tussen performance art en spoken word.”

Telegraaf: “Ze schildert als het ware met woorden.”

Alex Mooren, Programmeur Goudse Schouwburg:  Bij opkomst was het publiek nog in verwarring. Wie is deze dame die nu het toneel opkomt? Maar daarna zijn de compleet mee in de wonderlijke en absurdistische wereld in het hoofd van Farida. Maar goed dat ze haar carrière als danser en schilder heeft opgegeven om ons mee te nemen in haar fantasieën, want de zaal in Gouda reageerde razend enthousiast!

 

Speellijst

Klik hier voor de actuele speellijst en tickets voor Farida Laan