OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu in het theater

Ila van der Pouw

De Klokkenluider van de Notre Dame

In de beroemde kathedraal van Parijs, de Notre Dame, woont Quasimodo.
Ieder uur hangt hij aan de enorme touwen om de zware klokken te luiden.
Quasimodo is niet bepaald moeder's mooiste.
En daarom blijft hij binnen. In de kerk. Waar hij  zich veilig voelt.
De waterspuwers maken het hem niet makkelijk met hun grappen, maar toch hebben ze Quasimodo in hun hart gesloten. Want Quasimodo heeft dat hart op de juiste plek.
Dat weet ook Juliette, Poes Parisienne, die elke dag eten komt halen. Ze vertelt hem alles wat er in de stad gebeurd.
Overdag repeteert het nonnenkoor en veegt Marie, de schoonmaakster, de kerk schoon.
Het leven is heel overzichtelijk.
Maar dan slaat de kermis haar tenten op rond de kathedraal.
En danst er zomaar ineens iemand de kerk en zijn leven binnen.
Voor Quasimodo staat de wereld op z’n kop…
Over vriendschap en vertrouwen, maar bovenal een voorstelling over schoonheid.

Het Mysterie van Villa Fantoom

2023-2024 in de Theaters

Het voorname, vervallen landhuis staat al jaren leeg. De deuren kraken en piepen. Woont er nog iemand? Soms lijkt een schaduw langs een raam te lopen. Het verhaal gaat dat er een schat verborgen ligt in de oude villa. Maar de gravin hield wel van een feestje. Dus of er nog iets over is van al die rijkdommen? Dan verschijnt Amelie, de enige en laatste erfgenaam van Villa Fantoom. Zij is vastberaden de schat te vinden. Maar of haar dat gaat lukken? In de vreemde villa is niets zoals het lijkt.

Villa Fantoom is een remake van een internationaal bekroonde en succesvolle voorstelling van Ila van der Pouw uit 2006. Het verhaal over een hebzuchtige erfgename die familie en vrienden uit een ver verleden ontdekt, vond niet alleen weerklank in Nederland maar ook in China waar het als dramaturgisch vernieuwend en een voorbeeld van modern poppenspel werd ontvangen. Hoogste tijd dus dat een nieuw publiek deze opmerkelijke voorstelling ontdekt in een eigentijdse versie met medewerking van danseres Noa Janssen.

Villa Fantoom is een komische, spannende en magische griezelvoorstelling voor kinderen vanaf zes jaar en hun (groot)ouders. Met betoverende dans van Noa Janssen en meesterlijk poppenspel van Ila van der Pouw.

Familievoorstelling 6+

Premiere Foto 2

Ila van der Pouw

Poppentheater

Ila is in Hoorn geboren en groeit op in Zaandam. Na een aantal jaren in het onderwijs besluit Ila om theater te maken. Ze ziet een voorstelling van poppenspeler Neville Tranter en dat inspireert haar een eerste productie te maken voor peuters: “Kat in de zak”. Deze voorstelling was aanvankelijk bedoeld als toelatingsproject voor de regieopleiding aan de toneelschool Amsterdam. De voorstelling wordt door het publiek enthousiast ontvangen. En al snel ontstaat er vraag naar nieuw materiaal. Ila produceert in eigen beheer drie jeugdvoorstellingen. Ze doet alles zelf: poppen maken, decor ontwerpen, publiciteit en verkoop en spelen natuurlijk.Tijdens de voorstellingen bedient ze door middel van een aantal handig geplaatste knoppen, licht en geluid.

In 2008 wordt Ila genomineerd voor de Rabobank Cultuurprijs en wint de publieksprijs van het Noord Hollands dagblad. Uit het juryrapport: “De zorgvuldige en pakkende manier waarop Ila van der Pouw haar poppen in een magisch verhaal tot leven weet te brengen, doet de grens tussen spel en werkelijkheid vervagen.” In dat zelfde jaar wint ze op het “World Puppet Festival” in Praag de prijs voor beste poppenspeler.

http://www.ilavanderpouw.nl/

Speellijst

Het Mysterie van Villa Fantoom

Meer informatie

Voor boekingen mail stef@theatervogels.nl